Üç Ders Sınavları Başvuruları (Yaz Okulu Sonrası) Hakkında

Yayınlanma Tarihi: 09-10-2020

Tek Ders Sınavının Sadece Bu Dönemlik Üç Ders Sınavı Olarak Uygulanması:Fakültemizde her dönem sonunda uygulanmakta olan “tek ders sınavı” 2019-2020 Bahar Yarıyılı sonu için Üniversitemiz Senatosu kararı uyarınca sadece bu dönem için “üç ders sınavı” olarak uygulanacaktır.

Sınavların Tarihi: Üç Ders Sınavları 02/03/04 Kasım 2020(pazartesi, salı, çarşamba) tarihinde yapılacaktır.

Sınavların Yapılış Şekli: Sınavlar yüz yüze yapılmayacak olup, uzaktan yapılacaktır. Bu nedenle Üç Ders Sınavına Girmeye hak kazanan öğrencilerin kesinlikle Bölüm Başkanlıklarıyla ve ilgili derslerin hocalarıyla irtibata geçmeleri gerekmektedir.

Başvuru Tarihi: Başvurular başlamış olup, son başvuru tarihi 23 Ekim 2020 Saat 17:00’dir.

Başvuru Şekli: Öğrencilerimiz hangi derslerden sınava girmek istediklerini belirtir bir dilekçe yazıp isteyen öğrenciler 0 232 453 90 93 numaralı Fakültemiz Fax Numarasına Fax Çekebilirler. İsteyen öğrenciler ise dilekçeyi taratıp veya resmini çekip erman.sarikus@deu.edu.tr ve gulay.oktem@deu.edu.tr adreslerine mail atabilirler

Sınava Girmeye Hak Kazananların Duyurulması: EkiminSon Haftası Sınava Girmeye Hak Kazanan/Kazanmayan Öğrencilerimiz Fakültemiz Sitesinde duyurulacaktır.

Üç ders sınavına dair genel şartlar :

1. Öğrencinin mezuniyetine engel teşkil eden; sekiz yarıyıllık öğretim planının tamamından, güz veya bahar yarıyılı dersi olmasına bakılmaksızın, başarı sağlanamamış en az 1(bir), en fazla 3(üç) ders olması ve ayrıca Öğrencinin bu dersleri başardığı takdirde en az 240 akts ve en az 2.00 ortalama ile mezun durumuna gelecek olması gerekmektedir.
  1. Başarısız olunmuş dersin/derslerin daha önce alınmış olması gerekmektedir.
  2. Başarısız olunmuş dersten/derslerden FF veya FD notu ile kalınmış olması, Başarısız olunmuş dersten/derslerden Devamsızlık(D) nedeniyle kalınmamış olmaması gerekmektedir.
  3. Başarısız olunmuş dersin, Beden Eğitimi, Halk Oyunları, Müzik, Staj, Bitirme Tezi I-II veya Bitirme Projesi derslerinden biri olmaması gerekmektedir.
  4. İlgili sınavdan/sınavlardan AA notu alındığı takdirde genel kümülatif not ortalamasının 1,99 ve altında kalmayacak durumda olunması gerekmektedir.