2020-2021 Güz Yarıyılı Derslerin İşlenişi İle İlgili Duyuru

Yayınlanma Tarihi: 28-08-2020

Sevgili Öğrencilerimiz;

 

İlk önce 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle aramıza yeni katılan öğrencilerimize hoşgeldiniz diyoruz.

İçinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle 2020-2021 Öğretim Yılı’nda Üniversitemizde ve Fakültemizde, Güz Yarıyılı ağırlıklı olmak üzere bazı derslerimiz uzaktan eğitim ile bazı derslerimiz yüzyüze olacak şekilde verilecektir.

Uzaktan eğitim ile verilecek derslerimiz, Üniversitemiz Senatosu Kararı uyarınca;

  • Öğretim planlarımızdaki derslerin toplam AKTS oranı olan 240 AKTS’nin en fazla %40’ını kapsayacak şekilde bazı dersler uzaktan eğitim ile verilecektir.
  • Senato kararı uyarınca uzaktan eğitim ile verilecek dersler senkron olarak yapılacak ve bu derslerde devam zorunluluğu aranmayacaktır.
  • Uzaktan eğitim ile verilecek derslerin sınavları, sosyal mesafe kurallarına uyularak, Fakültemizde, yüz yüze ve denetimli olarak yapılacaktır.
  • Bu hususlar dışındaki iş ve işlemler “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar” yönetmeliğine göre yürütülecektir.

Fakültemiz bünyesinde uzaktan eğitim ile verilecek derslerin bilgisi Üniversite Senatosunun kararı sonrası sizlere duyurulacaktır.

Yüz yüze yapılacak tüm derslerimizde ve sınavlarımızda, sosyal mesafe kurallarına uyularak; öğrenci sayısı sınıf kapasitelerine uygun şekilde 30-35 olarak sınırlandırılacaktır, Sınıf mevcudu bu sayının üzerinde bulunan yüzyüze yapılacak derslerimiz için öğrencilerimiz bölüm başkanlıklarınca belirlenen gruplara ayrılarak hibrid sistem ile (bir grup öğrencinin sınıflarda yüzyüze eğitim alırken bir grup öğrencinin çevrimiçi olarak eğitim alması) yürütülmesi planlanmaktadır.

 

COVİD-19 pandemisi nedeniyle 2020-2021 Öğretim Yılında eğitimlerine ara vermek isteyen (kayıt dondurmak isteyen) öğrencilerimizin başvuruları Fakültemiz Yönetim Kurulunca değerlendirilmeye alınacaktır.

  • Öğrencilerimiz ve Öğretim Elemanlarımız, derslerde maske takacaklardır.

Fakültemiz binasında COVID-19 önlemleri kapsamında halihazırda gerekli tedbirler alınmıştır. Sizlerin de bu süreçte maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymanız sizin ve aile büyüklerinizin sağlığı açısından önem arz etmektedir.

Söz konusu hususlar günümüz koşullarına göre planlanmıştır. Pandeminin seyrine göre yapılacak olan değişikler Fakültemiz Web sayfasından duyurulacaktır.

Sağlıklı günlerde hep birlikte kampüsümüzde olmak dileğiyle…

 

 

Edebiyat Fakültesi Dekanlığı